top of page

Potraviny PRO VLASY


Moji milí, často se mě ptáte co udělat pro lepší vlasy...

Kromě aplikace podpůrných prostředků zvenčí je dobré a žádoucí se vyzbrojit také zevnitř.

Proto Vám přináším pár tipů z přírody pro krásné a zdravé vlasy.

V první řadě je důležitá veškerá ZELENINA a obvzláště ta tmavá. Brokolice, špenát, červená paprika...Všechna tato zelenina je skvělá na vitamíny A a C, který podporuje přirozený kožní maz a ten pak působí jako KONDICIONER.

Na OBJEM je skvělé ŽELEZO. Najdete ho např. v hovězím mase, čočce, fazolích, máku, vaječných žloutcích, pažitce....

Na posílení VLASOVÉ CIBULKY je KYSELINA LISTOVÁ, která je obsažena v listových salátech, fazolích, madlích, slunečnicových semínkách i další zelenině....

PEVNOSTI VLASU docílíte pojídáním mých oblíbených oříšků.

Výborné jsou para ořechy, které jsou přírodním zdrojem selenu, který se postará o ZDRAVÝ STAV vlasové pokožky, vlasů i nehtů.

Vlašské ořechy,zase obsahují alfa-linolenové omega-3 mastné kyseliny, které ovlivňují celkový stav vlasových kořínků.

Pekanové ořechy, kešu oříšky a mandle se zase postarají o roztřepené konečky a SPRÁVNÝ LESK.

Další mou velmi oblíbenou a velmi doporučovanou “super potravinou” jsou CHIA SEMÍNKA, které obsahují křemík, důležitý minerál pro vlasy a pokožků vůbec. Kromě toho obsahují také velké množství vápníku a omega 3 a 6 nenasycené mastné kyseliny a vitamíny skupiny B, které se na kvalitě vlasů také značně podepisují.

Další skvělá potravina je OLIVOVÝ OLEJ. Panenský, za studena lisovaný je výborný v oblasti REGENERACE poškozených vlasů. Pokud si vlasy žehlíte a často foukáte, určitě ho na svůj jídelníček přihoďte. Dobré je ho konzumovat právě s výše doporučovanou zeleninou, která navíc díky tuku “pustí” své vitamíny :-) Olivový olej se dá navíc použít i zvenčí a to ve formě zábalu :-)

Růst Vašich vlasů, podpoří LUŠTĚNINY, které jsou kombinací proteinů, železa, zinku a biotinu. Skvělá volba je například čočkový salát.

No a čemu se v konzumaci potravin “pro vlasy” raději vyhnout? Všemu, čemu byste se měli vyvarovat i v případě, že si chcete udržet štíhlé a zdravé tělo…tedy smaženým jídlům, sladkým pokrmům z cukru, chipsům a přepálenému tuku a to i tomu olivovému ;-)

Krásným vlasům zdar!

Bára :-)

166 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page